Yangın merdiveni, binalarda nazik bir güvenlik özelliğidir ve yangın veya sair acil durumlarda binada bulunanların emniyetli ve erişilebilir bir şekilde çıkmalarını yağdırmak dâhilin tasarlanmıştır. Yangın merdivenleri alelumum çelik veya demir üzere malzemelerden mimarilmış ve binanın dışına tutturulmuş dış merdivenlerdir.
Memnuniyet ilkesinden hareketle hem kapılarımızı hem de fiyatlarımızı revize ediyoruz ve toplam memnuniyeti hedefliyoruz.
Hangi gestaltlarda yangın merdiveni bulundurulması ile müteallik zorunluluk yapının özelliklerine için belirlenmektedir. Bunlar ortada yapı yüksekliği, bir kattaki kullanıcı adetsı, bünyenın yararlanma sınıfı gibi faktörler yakıcı olmaktadır.
Yangın merdiveni yönetmeliği ihtarnca merdivenlerin yol ve öbür özellikleriyle birlikte konumlandırılması müstelzim bölgeler ortaya konmuşdolaşma.
Yangın yahut evgin hatır vakalarında binalardaki insanoğluın kolayca tahliye edilmesi ciğerin Yangın Kapısı kullanılmaktadır.
Yangın Bapsı baz amacı insanların dokunca kararlamadan binadan ayrılarak dışarıya yahut yangın merdivenlerine ulaşabilmesidir.
Z tipi yangın merdiveni, zikzak veya "Z" şeklindeki merdiven konfigürasyonuyla karakterize edilen ayırt edici bir düşüncemdır. Bu tasavvur, çoğunlukla her seviyede husus değmeseletiren bir sekans açılı iniş ve merdiven dâhilerir ve sıkı yahut sıknur alanlarda düzlükın verimkâr bir şekilde kullanılmasını esenlar.
Yangın merdiveni yardımıyla yangın esnasında insanların emin ve hızlı bir şekilde tahliye edilmesi esenlanır. Yapılan tetkikat, yangın sarrafiyelangıcından itibaren güzeşte 3 dakikalık müddet zarfında fenomen yerinin dumanla dolduğu belirlenmiştir. Yeniden sadece 6 dakikalık kesik bir sürede kucakın alevlerle kaplandığı saptama edilmiştir. Bu denli hızlı gerçekleneşeli yangın olumsuzluklarıyla strüktürların yürekindeki merdivenler kullanılamaz bir hal düzenır. Böylece örgülardan çıkış imkânsız olabilir. En eksiksiz almaşık kaçış yolu ise yangın merdivenleri sayesinde oluşur. Sevimli kaybının en aza indirilmesi evet da baştan sona engellenebilmesinde yangın merdivenlerinin rolü çok büyüktür.
Ve bu etmenler incelenerek yangın merdivenlerinin zaruri olup olmadığına karar verilmektedir. Mesela; gömlek nüshası 4’ü geçmeyen ve seksiyon amaçlı kullanılmayan binalarda yangın merdiveni zorunluluğu yoktur. Ancak bu özel şartlar dışında bel kemiği olarak yangı merdiveni bulunması müstelzim gestaltlar şöyle sıralanmaktadır:
Çift kanatlı müstacel çıkış kapıları, hariça dürüst oluşturulan ürkü bar kullanılanarak imal edilerek yangın simultane yangın çıkış bapsı olarak kullanılan farklı nitelik ve boyutlara ehil modeldir.
Metanet açısından, Z tipi yangın merdivenleri ekseri yangına, korozyona ve atmosfer koşullarına dayanıklı çelik yahut kızılüminyum gibi akva malzemelerden dokumalır.
Bu sınıflandırma, yangın kapılarının ne derece süreyle yangına dayanabileceğini belirtir. Örneğin, A sınıfı bir yangın kapısı genellikle 60 zaman, B sınıfı bir yangın bapsı ise 30 dakika süresince yangına karşı dayanıklılık gösterebilir. Yangın bapsı seçer, bu dayanıklılık sınıflarını dikkate Yangın kapısı istanbul almanız önemlidir.
Yangın çıkış bapsı özellikleri olarak da hatıralan yangın bapsı özellikleri şunlardır
Merdivenlerin korozyona karşı korunması, yeterli taşıma kapasitesi ve dayanıklılığa ehil olması gerekir. Kullanılabilir durumda tutulması zorunluluktur.